Image Alt
  >  Safety first

BELANGRIJK!

LEES DIT VOOR HET GEBRUIK VAN EEN ZEEMEERMINNENSTAART EN/OF MONOVIN.

Welkom in de wondere wereld van Lauraqua Mermaids!

De droom van veel kinderen is om te zwemmen als een echte zeemeermin. Als trotse moeder van een prachtige dochter begrijp ik dit maar al te goed! Maar weet je wat nog belangrijker is dan dromen waarmaken? Juist, veiligheid! Daarom werkt Lauraqua Mermaids uitsluitend samen met gerenommeerde leveranciers die garant staan voor veilige en betrouwbare zeemeerminnenstaarten. Zo kan jouw kleine zeemeermin veilig en vol vertrouwen de onderwaterwereld verkennen!

De belangrijkste vraag die je als ouder moet stellen is of je kind zeemeerminstaart klaar is.

Voor kinderen die willen zwemmen met een zeemeerminnenstaart zijn er specifieke vereisten waar aan voldaan moet worden om veiligheid te garanderen. Allereerst is het belangrijk dat het kind een sterke zwemmer is en vertrouwd is met het zwemmen in open water. Het kind moet ook in staat zijn om zich comfortabel en zelfverzekerd te bewegen in het water, zowel met als zonder de zeemeerminnenstaart.

Om veilig te kunnen zwemmen met een zeemeerminnenstaart is een zwemdiploma van minimaal 100 meter vereist.

Verder moet het kind beschikken over de juiste uitrusting, waaronder een zeemeerminnenstaart van goede kwaliteit die past bij de grootte en het gewicht van het kind. Het is ook belangrijk om te zwemmen op een veilige locatie met toezicht van een volwassene en in overeenstemming met de plaatselijke regelgeving.

Het is aan te raden om het kind enige training en oefening te laten volgen voordat hij of zij begint met zwemmen met een zeemeerminnenstaart. Dit zal het kind helpen om de juiste technieken te leren en de veiligheidsprocedures te begrijpen die nodig zijn voor een veilige en plezierige zwemervaring met een zeemeerminnenstaart.

 

Zeemeerminscholen in België:

EmmAqua

The mermates

Mermaid Janne

Sportoase

Flippers Leuven

 

 

NOODSITUATIE

Naast het hebben van de juiste uitrusting en zwemvaardigheden is het cruciaal dat je kind weet wat te doen in geval van nood. Het snel kunnen losmaken van de monovin is daarom essentieel en dit kan op een gemakkelijke manier worden geoefend. Een handige truc is om eerst één voet uit de sok te halen en vervolgens de andere voet te bevrijden, vergelijkbaar met het uittrekken van je schoenen zonder je handen te gebruiken. Laat je kind deze beweging oefenen in het water totdat hij of zij er vertrouwd mee is.

Vervolgens kan er worden geoefend met de zeemeerminnenstaart aan. Laat je kind de monovin uit de voeten duwen en zichzelf uit de staart wurmen. Door deze stappen te oefenen, zal je kind zich zelfverzekerder voelen en beter voorbereid zijn op eventuele noodsituaties in het water.

 

ZEEMEERMINNEN OF MEERMANNEN ZWEMMEN ALTIJD ONDER TOEZICHT VAN EEN VOLWASSENE .

 

Noch de fabrikant, leverancier en Lauraqua Mermaids aanvaarden enige aansprakelijkheid voor schade, ongevallen, van welke aard ook, ontstaan door het gebruik van deze zeemeerminstaart en/of monovin.

Nog vragen? Stel je vraag via het contactformulier.