Image Alt
  >  Achter de schermen   >  Wedstrijd NK-zeemeermin zwemmen 2019

Wedstrijd NK-zeemeermin zwemmen 2019

 

 

Op 10 oktober 2019 was het zo ver. Eindelijk vond het NK-zeemeermin zwemmen plaats in het Geusseltbad in Maastricht. We waren al twee weken van te voren bezig met het pimpen van onze Kuaki zeemeerminnenstaart. Ik heb er wel meer dan 500 sequins één voor één opgenaaid. Wat je wel niet allemaal doet voor je kind 😉 Laura zag er prachtig uit en haar hele outfit was on point. Al die weken van stress en hard werken waren het helemaal waard.

“We waren echt onder de indruk van alle glitter en glamour en voelden ons zelfs een beetje underdressed.”

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in het Geusseltbad, waar we vriendelijk werden onthaald. We kregen het wedstrijdprogramma en wisten daardoor wanneer we aan de beurt waren. We moesten nog wel even een tijdje wachten op onze beurt, maar hierdoor hadden we tijd genoeg voor onze make-up. Daarnaast gaf dit ons ook mooi de tijd om naar alle andere deelnemers te kijken.

We zagen al snel allemaal prachtige zeemeerminnen die er stuk voor stuk geweldig uitzagen. We waren echt onder de indruk van alle glitter en glamour en voelden ons zelfs een beetje under dressed.

Tijdens de wedstrijd stond er een tafel met drie juryleden, waaronder Mermaid Dominique. Zij is een synchroon zwemster en storytelling-expert. De jury gaf punten op uiterlijk, techniek en het verhaal dat je bracht. Daarnaast was er nog een grappige presentator aanwezig, die voor de gelegenheid een kostuum met vissenprint had aangetrokken.

Voordat de wedstrijd begon werd het parcours uitgelegd, deze bestond uit de volgende onderdelen:

 • Sierlijk te water gaan
 • Draaien
 • Door drie poortjes zwemmen
 • Voor- en achterwaartse koprol
 • Rugwaarts zwemmen
 • Vrij gedeelte
 • Een voorwerp uit de schatkist nemen

Met behulp van een onderwatercamera werd er op een groot scherm uitgezonden wat er gebeurde. Hierdoor kon je goed de andere deelnemers bekijken, wanneer zij het parcours aflegden. Al snel zagen we dat het niveau hoog lag. Alle zeemeerminnen legden het parcours dan ook perfect af. Hoe langer we moesten wachten, des te zenuwachtiger we werden.

Eindelijk was het onze beurt! We waren de laatste in de categorie van de 13-15 jarigen. Met een sierlijke beweging dook Laura het zwembad in en legde het parcours perfect af. Ik was een super trotse mama.

Nadat alle deelnemers aan de beurt waren geweest, was het tijd voor de snelheidswedstrijd. Je kon zien dat alle zeemeerminnen alles gaven en heel hard aan het strijden waren voor de eerste plek. De zeemeerminnen in leeftijdscategorie van 13-15 jaar moesten 100 meter zwemmen, dat is 4 keer het zwembad overzwemmen. Het was allemaal een beetje veel voor Laura en ze eindigde na een uitputtende race op de 3e en daarmee laatste plaats. Maar ondanks dat ben ik ontzettend trots op haar prestatie en doe het haar ook niet na.

“Derde plaats….niet voor ons…”

Daarna werd het allemaal super spannend, want de uitslag van het parcours werd bekend gemaakt.

Eén voor één werden de winnaars per leeftijdscategorie bekend gemaakt. Deze mochten allemaal op het winnaarspodium gaan staan.

En toen was onze leeftijdscategorie aan de beurt…

Derde plaats….niet voor ons

Tweede plaats….niet voor ons

Eerste plaats….Laura!

Mijn meisje heeft gewoon goud gehaald op het NK-zeemeermin zwemmen in de leeftijdscategorie van 13-15 jaar. En daarbij kreeg ze ook nog een bronzen medaille voor de snelheidswedstrijd. We gaan dus naar huis met twee medailles, wie had dat gedacht?

Wat een topdag! Deze gaan we niet snel vergeten.

 

 

              

 

 

Foto’s: Harry Geuts, Geusseltbad, Beleef Zuid-limburg

Speciale dank aan: Emmaqua Mermaids

Comments

 • Evelien
  februari 11, 2020

  Wauw! Wat heerlijk om een zeemeermin als dochter te hebben. En wat leuk voor jouw dochter om een moeder te hebben die zo mee gaat in haar dromen! Proficiat aan Laura :-).

  Reply

Post a Comment