Image Alt
  >  Zeemeermin ideeën   >  Waarom zwemmen als een zeemeermin leuk is.

Waarom zwemmen als een zeemeermin leuk is.

Iemand zien zwemmen met een zeemeerminstaart ziet er altijd heel leuk uit, maar de meeste mensen vergeten dat je dit ook gewoon zelf kunt doen en dat dat ontzettend leuk is! Zelfs als volwassene kun je je wagen aan het zwemmen met een zeemeerminstaart. Ik vertel je dan ook graag over mijn ervaring en wat het zo leuk maakt.

Mijn ervaring

Zelf heb ik al eens geprobeerd om met een zeemeerminstaart te zwemmen en heb hier zelfs lessen voor gevolgd. Deze lessen volgde ik als enige volwassen tussen een groep meisjes van 8-12 jaar, maar dat drukte de pret niet. Hoewel meisjes van deze leeftijd nog makkelijker leren en het vaak lijkt alsof ze nooit anders hebben gezwommen dan met een zeemeerminnenstaart, heb ik er zeker niet aan ondergedaan. Ik was best trots op mezelf, want ik ben nooit een goede zwemmer geweest. Maar ik vond het echt geweldig en leerde ook allemaal trucjes. Een van die trucjes was boven het water flipperen met mijn vin, hoewel dit bij mij vaak in een koprol eindigde. De dagen daarna voelde ik erg in mijn billen wat voor goede workout dit wel niet was.

Wat het zo bijzonder maakt

Het zwemmen met een zeemeerminstaart heeft wat oefening nodig en de een zal het sneller leren dan de ander. Maar wanneer dit eenmaal wat beter gaat, dan zal je tijdens het zwemmen met een zeemeerminstaart snel gaan merken dat je met een hoge snelheid onder water kunt zwemmen. Dit komt omdat de zeemeerminstaart een monovin heeft, waarmee je veel water in een keer kunt verplaatsen en dus snel vooruit kunt bewegen. Maar snel zwemmen is niet het enige dat zo leuk is, je kunt allemaal trucjes doen met een zeemeerminstaart, zoals boven het water flapperen met je vin en koprollen maken in het water. Het is een leuke actieve bezigheid voor jong en oud.

Wat misschien wel het allerleukste is aan het zwemmen met een zeemeerminstaart is dat je voor een tijdje zelf een mythisch wezen kunt zijn. Je kunt eindelijk die prachtige zeemeermin zijn die je zo vaak op tv hebt gezien en verhalen over hebt gehoord of gelezen. Met een zeemeerminstaart kun je een hele show geven tijdens het zwemmen. Er zijn ontzettend veel zeemeerminstaarten in diverse kleuren en uitvoeringen te krijgen, zodat je de staart van je dromen kunt hebben.

Bedankt Emmaqua Mermaids voor deze ervaring.

Post a Comment