• Laura is een echte zeemeermin!

  Wat maken wij toch leuke zeemeermin avonturen mee. Ondanks Corona proberen we er toch het beste van te maken. Ook al hebben ze voor de tweede maal de zwembaden gesloten. Wij hebben niet stilgezeten. πŸ™‚

  The Mermaids mermaid convention 2021

  Laura heeft echt haar ding gevonden in het zeemeermin zwemmen en zou graag een professionele zeemeermin worden.Β Omdat veiligheid bij ons op de eerste plaats komt, vond ik dat het tijd was voor een freedive cursus. Ze heeft deze opleiding ook nodig om volgend jaar te mogen deelnemen aan de The Mermates mermaid conventionΒ in Beringen. Een grote zeemeermin bijeenkomst van zeemeerminnen over heel de wereld.

  Een droom die voor haar uitkomt.

  Dankzij Mermaid Evi konden we deze cursus volgen. Een speciale SSI mermaid opleiding speciaal voor zeemeerminnen. Hiervoor moesten we drie maal naar nemo33Β in Brussel en kreeg Laura twee maal een online cursus. (Dit is nog voor de tweede sluiting van de zwembaden gebeurd.)

  Veilige monovinnen
  Laura leerde in deze cursus welke monovinnen er veilig zijn. Dat is heel belangrijk als je heel diep wilt duiken. Een slechte monovin kan tijdens het zwemmen breken, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties kan zorgen. De Kuaki Mermaids monovin waar Laura mee zwom, is door mermaid Evi meer dan goedgekeurd.

  Goede punten voor Lauraqua Mermaids!

  Ook heeft ze geleerd wat je lichaam doet als je zo diep duikt en wat de veiligheidsregels zijn. Ook is het heel belangrijk om je oren te klaren zodat je geen schade aan je oren oploopt.

  Fier!

  Laura heeft 5m diep leren freediven met een monovin.

  Ik mag me weer een hele fiere (zeemeermin) mama noemen.

  β€˜Dit is een hele interessante en leerrijke cursus als je wenst verder te gaan in het zeemeermin zwemmen.’

  Geslaagd!


  Laura is met glans geslaagd en kan zich een echte zeemeermin noemen. πŸ™‚

  (Zien we jullie volgend jaar op de Mermates convention in Beringen? ;))

  Voor meer info over deze cursus: mermaid Evi

 • Waarom zwemmen als een zeemeermin leuk is.

  Iemand zien zwemmen met een zeemeerminstaart ziet er altijd heel leuk uit, maar de meeste mensen vergeten dat je dit ook gewoon zelf kunt doen en dat dat ontzettend leuk is! Zelfs als volwassene kun je je wagen aan het zwemmen met een zeemeerminstaart. Ik vertel je dan ook graag over mijn ervaring en wat het zo leuk maakt.

  Mijn ervaring

  Zelf heb ik al eens geprobeerd om met een zeemeerminstaart te zwemmen en heb hier zelfs lessen voor gevolgd. Deze lessen volgde ik als enige volwassen tussen een groep meisjes van 8-12 jaar, maar dat drukte de pret niet. Hoewel meisjes van deze leeftijd nog makkelijker leren en het vaak lijkt alsof ze nooit anders hebben gezwommen dan met een zeemeerminnenstaart, heb ik er zeker niet aan ondergedaan. Ik was best trots op mezelf, want ik ben nooit een goede zwemmer geweest. Maar ik vond het echt geweldig en leerde ook allemaal trucjes. Een van die trucjes was boven het water flipperen met mijn vin, hoewel dit bij mij vaak in een koprol eindigde. De dagen daarna voelde ik erg in mijn billen wat voor goede workout dit wel niet was.

  Wat het zo bijzonder maakt

  Het zwemmen met een zeemeerminstaart heeft wat oefening nodig en de een zal het sneller leren dan de ander. Maar wanneer dit eenmaal wat beter gaat, dan zal je tijdens het zwemmen met een zeemeerminstaart snel gaan merken dat je met een hoge snelheid onder water kunt zwemmen. Dit komt omdat de zeemeerminstaart een monovin heeft, waarmee je veel water in een keer kunt verplaatsen en dus snel vooruit kunt bewegen. Maar snel zwemmen is niet het enige dat zo leuk is, je kunt allemaal trucjes doen met een zeemeerminstaart, zoals boven het water flapperen met je vin en koprollen maken in het water. Het is een leuke actieve bezigheid voor jong en oud.

  Wat misschien wel het allerleukste is aan het zwemmen met een zeemeerminstaart is dat je voor een tijdje zelf een mythisch wezen kunt zijn. Je kunt eindelijk die prachtige zeemeermin zijn die je zo vaak op tv hebt gezien en verhalen over hebt gehoord of gelezen. Met een zeemeerminstaart kun je een hele show geven tijdens het zwemmen. Er zijn ontzettend veel zeemeerminstaarten in diverse kleuren en uitvoeringen te krijgen, zodat je de staart van je dromen kunt hebben.

  Β 

  Bedankt Emmaqua Mermaids voor deze ervaring.

 • Wedstrijd NK-zeemeermin zwemmen 2019

  Wedstrijd NK-zeemeermin zwemmen 2019

  Β 

  Op 10 oktober 2019 was het zo ver. Eindelijk vond het NK-zeemeermin zwemmen plaats in het Geusseltbad in Maastricht. We waren al twee weken van te voren bezig met het oppimpen van onze Kuaki zeemeerminnenstaart. Ik heb er wel meer dan 500 sequins één voor één opgenaaid. Wat je wel niet allemaal doet voor je kind πŸ˜‰ Laura zag er prachtig uit en haar hele outfit was on point. Al die weken van stress en hard werken waren het helemaal waard.

  "We waren echt onder de indruk van alle glitter en glamour en voelden ons zelfs een beetje underdressed."

  Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in het Geusseltbad, waar we vriendelijk werden onthaald. We kregen het wedstrijdprogramma en wisten daardoor wanneer we aan de beurt waren. We moesten nog wel even een tijdje wachten op onze beurt, maar hierdoor hadden we tijd genoeg voor onze make-up. Daarnaast gaf dit ons ook mooi de tijd om naar alle andere deelnemers te kijken.

  We zagen al snel allemaal prachtige zeemeerminnen die er stuk voor stuk geweldig uitzagen. We waren echt onder de indruk van alle glitter en glamour en voelden ons zelfs een beetje underdressed.

  Bij het binnenkomen werden we direct aangesproken door fotograaf Harry Heuts van de Limburger (een Nederlands magazine). Hij bezorgde ons achteraf deze mooie plaatjes:

  Dank je wel Harry.

  Tijdens de wedstrijd stond er een tafel met drie juryleden, waaronder Mermaid Dominique. Zij is een synchroonzwemster en storytelling-expert. De jury gaf punten op uiterlijk, techniek en het verhaal dat je bracht. Daarnaast was er nog een grappige presentator aanwezig, die voor de gelegenheid een kostuum met vissenprint had aangetrokken.

  Voordat de wedstrijd begon werd het parcours uitgelegd, deze bestond uit de volgende onderdelen:

  • Sierlijk te water gaan
  • Draaien
  • Door drie poortjes zwemmen
  • Voor- en achterwaartse koprol
  • Rugwaarts zwemmen
  • Vrij gedeelte
  • Een voorwerp uit de schatkist nemen

  Met behulp van een onderwatercamera werd er op een groot scherm uitgezonden wat er gebeurde. Hierdoor kon je goed de andere deelnemers bekijken, wanneer zij het parcours aflegden. Al snel zagen we dat het niveau hoog lag. Alle zeemeerminnen legden het parcours dan ook perfect af. Hoe langer we moesten wachten, des te zenuwachtiger we werden.

  Eindelijk was het onze beurt! We waren de laatste in de categorie van de 13-15 jarigen. Met een sierlijke beweging dook Laura het zwembad in en legde het parcours perfect af. Ik was een super trotse mama.

  Nadat alle deelnemers aan de beurt waren geweest, was het tijd voor de snelheidswedstrijd. Je kon zien dat alle zeemeerminnen alles gaven en heel hard aan het strijden waren voor de eerste plek. De zeemeerminnen in leeftijdscategorie van 13-15 jaar moesten 100 meter zwemmen, dat is 4 keer het zwembad overzwemmen. Het was allemaal een beetje veel voor Laura en ze eindigde na een uitputtende race op de 3e en daarmee laatste plaats. Maar ondanks dat ben ik ontzettend trots op haar prestatie en doe het haar ook niet na.

  "Derde plaats….niet voor ons..."

  Daarna werd het allemaal super spannend, want de uitslag van het parcours werd bekend gemaakt.

  Één voor één werden de winnaars per leeftijdscategorie bekend gemaakt. Deze mochten allemaal op het winnaarspodium gaan staan.

  En toen was onze leeftijdscategorie aan de beurt…

  Derde plaats….niet voor ons

  Tweede plaats….niet voor ons

  Eerste plaats….Laura!

  Mijn meisje heeft gewoon goud gehaald op het NK-zeemeermin zwemmen in de leeftijdscategorie van 13-15 jaar. En daarbij kreeg ze ook nog een bronzen medaille voor de snelheidswedstrijd. We gaan dus naar huis met twee medailles, wie had dat gedacht?

  Wat een topdag! Deze gaan we niet snel vergeten.

  Foto’s: Harry Geuts, Geusseltbad, Beleef Zuid-limburg

  Speciale dank aan: Emmaqua Mermaids