De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de nieuwste Disneyfilm: The Little Mermaid. Dit is een klassieker die velen van ons zullen kennen, maar deze nieuwe versie is helemaal up-to-date en fris.

In de film volgen we Ariel, een jonge zeemeermin die ervan droomt om mens te worden. Ze is gefascineerd door de mensenwereld en hun manier van leven, en op een dag besluit ze om naar de oppervlakte te zwemmen om te kijken wat er allemaal gebeurt.

ย 

Daar ontmoet ze Prins Eric, een knappe prins op wie ze meteen verliefd wordt. Maar om bij hem te kunnen zijn, moet ze haar zeemeerminnenstaart inruilen voor benen. Gelukkig heeft ze hulp van haar vrienden Sebastiaan de krab en Botje de vis, die haar helpen om haar doel te bereiken.

ย 

Deze film zit boordevol avontuur, romantiek en natuurlijk fantastische muziek. Er zijn talloze prachtige nummers in de film te horen, waaronder het iconische “Under the Sea” en “Part of Your World”. Deze liedjes zijn al tientallen jaren een hit en zullen ook deze keer weer voor kippenvel zorgen.

Maar ook de visuele aspecten van de film zijn indrukwekkend. De onderwaterwereld waarin Ariel leeft, is prachtig vormgegeven en de personages zijn allemaal kleurrijk en levendig. Je kunt bijna het zand tussen je tenen voelen als Ariel en Eric op het strand lopen.

ย 

Kortom, The Little Mermaid is een film die je gezien moet hebben. Het is een tijdloze klassieker die nog steeds even mooi en betoverend is als toen hij voor het eerst werd uitgebracht. Dus pak wat popcorn, ga er lekker voor zitten en geniet van deze fantastische film!

ย