NK zeemeermin zwemmen 2019

Op 27/10/2019 was het eindelijk zo ver, toen vond het NK zeemeermin zwemmen plaats in het Geusseltbad in Maastricht. We waren al twee weken op voorhand bezig met onze Kuaki zeemeerminnenstaart te pimpen. Wel meer dan 500 sequins heb ik er één voor één opgenaaid. Mja… wat je allemaal niet doet voor je kind. 🙂 Maar haar outfit was on point en Laura zag er prachtig uit! Het was de stress en het vele werk helemaal waard.

Na 1u30 rijden kwamen we eindelijk aan in het Geusseltbad en werden we vriendelijk onthaald bij de ingang. We kregen snel het wedstrijdprogramma en zagen we de uren wanneer we aan de beurt waren. Direct was ik onder de indruk van al de glitter & glamour. (We voelden ons zelfs een beetje underdressed.) Allemaal prachtige zeemeerminnen die er één voor één geweldig uitzagen.  We moesten nog wel even wachten op onze beurt. Maar hierdoor hadden we tijd genoeg  voor onze make-up en konden we naar de andere deelnemers kijken.

Bij het binnenkomen werden we al direct aangesproken door een fotograaf (Harry Heuts) van de Limburger (Nederlands magazine). Deze bezorgde ons achteraf deze mooie plaatjes.

 

Lauraqua mermaids nam deel aan het NK zeemeermin wedstrijd met een kuaki zeemeerminnenstaartLauraqua mermaids nam deel aan het NK zeemeermin wedstrijd met een kuaki zeemeerminnenstaartauraqua mermaids nam deel aan het NK zeemeermin wedstrijd met een kuaki zeemeerminnenstaart

Dank je wel Harry!

Er stond een tafel met daaraan drie jury leden: Mermaid Dominique, een synchroon zwemster en storytellin-expert. Zij gaven punten aan het uiterlijk, de techniek en verhaal dat je bracht. Ook was er een grappige presentator aanwezig die  voor de gelegenheid een kostuum met vissen print had aangetrokken. 🙂

Voor de wedstrijd begon werd het parcours uitgelegd en deze bestond uit : sierlijk te water gaan, draaien, door drie poortjes zwemmen, voor- en achterwaardse koprol, rugwaarts zwemmen, vrij gedeelte en op het einde een voorwerp uit de schatkist nemen.

Doordat er een onderwater camera aanwezig was, die uitzond op een groot scherm, kon je heel goed de andere deelnemers het parcours zien afleggen. Het was al snel duidelijk dat het niveau hoog lag. Alle zeemeerminnen legde het parcours perfect af. Hoe langer we moesten wachten, hoe meer zenuwen we kregen. 🙂

Toen was het eindelijk aan ons. We waren als eerste aan de beurt in de categorie 13-15 jarigen en met een sierlijke beweging dook Laura het zwembad in. Ze legde het parcours perfect af, ik was een fiere mama.

Lauraqua mermaids nam deel aan het NK zeemeermin wedstrijd met een kuaki zeemeerminnenstaart

Toen alle deelnemers aan de beurt waren geweest, was het tijd voor de snelheidswedstrijd. Alle zeemeerminnen gaven het beste van zichzelf, er werd heel hard gestreden voor die eerste plek. De leeftijdscategorie 13-15 jaar moest 100m zwemmen (OMG, dat is 4 keer het zwembad overzwemmen). Het was allemaal een beetje veel voor Laura en ze eindigde na een uitputtende race op de laatste (3de) plaats. Ik ben super fier op haar prestatie, ik doe het haar niet na. 😉

Lauraqua mermaids nam deel aan het NK zeemeermin wedstrijd met een kuaki zeemeerminnenstaart

 

Toen werd het allemaal super spannend, want de uitslag van het parcours werd bekend gemaakt.

Eén voor één werden de winnaars per leeftijdscategorie bekend gemaakt en deze mochten allemaal op het winnaars podium gaan staan.

Tot het plots aan onze leeftijdscategorie was…

Derde plaats niet voor ons…

Tweede plaats niet voor ons…

Eerste plaats… Laura! 🙂

(Ja ja, er waren traantjes)

 

Laura van lauraqua mermaids wint goud Laura van lauraqua mermaids wint goud

Mijn meisje heeft goud gehaald op het NK zeemeermin zwemmen (categorie 13-15 jarige).

 

En ze kreeg ook een bronzen medaille voor de snelheidswedstrijd!

 

Laura van lauraqua mermaids wint goud

 

Wij gaan gewoon naar huis met twee medailles. Wie had dat gedacht?! 🙂

Wat een topdag! Deze gaan we niet snel vergeten.

 

 

Foto’s: Harry Geuts, Onda zwemschool, Geusseltbad, Beleef Zuid-limburg

Speciale dank aan: Emmaqua Mermaids

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =